مدیرعامل و عضو هیئت مدیره رایان ونچرز در مصاحبه با پرداخت برتر گفت: «کارمانا» با هدف ایجاد فضای کاری مناسب برای استارت آپها و ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای فعالیت خود را از ۴ ماه پیش آغاز کرده است.
حمیدرضا هنرکار افزود: سال گذشته طی مذاکرهای که میان شرکت سرمایه گذاری رایان ونچرز و مجموعه سرمایهگذاری خوارزمی به عنوان سرمایهگذار بورسی صورت گرفت توافقنامهای جهت راه اندازی فضای کاری مشترک، در زمینههای بلاکچین، فینتک، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء و با هدف ارائه خدمات سرمایه گذاری، مشاوره ای و آموزشی امضاء و ماحصل این توافق و تفاهم منجر به راه اندازی فضای کار اشتراکی «کارمانا» شد.
وی با بیان اینکه فضای کاری اشتراکی کارمانا در مجتمع نوآوری و فناوری دانشگاه الزهرا مستقر است تصریح کرد: این مجتمع متعلق به دانشگاه الزهرا بوده که با کمک و مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حدود ۲ سال پیش بازسازی و تجهیز شد و در جهت ایجاد یک نود فناوری در تهران به بهره برداری رسید و در حال حاضر در این مجتمع ۵۰ استارتآپ، ۸ تیم سرمایهگذاری و شتابدهی و ۷ تیم ترویجی و خبرگزاری حوزه نوآوری مستقر هستند.
هنرکار درباره تامین مالی منابع سرمایه گذاری کارمانا و مدل سرمایه گذاری در آن افزود: منابع مالی سرمایه گذاری توسط دو مجموعه رایان ونچرز و سرمایه گذاری خوارزمی تامین گردیده و مدل سرمایهگذاری به این صورت است که ابتدا استارت آپ ها به مدت حداکثر ۳ ماه در فضای کارمانا مستقر می شوند و در طول این مدت ضمن ارائه خدمات مختلف مشاوره ای و آموزشی از سوی کارمانا مورد ارزیابی دقیقی قرار می گیرند و پس از آن و در صورت توافق طرفین سرمایهگذاری بر روی استارتآپها انجام می شود.
وی افزود البته این مدل سرمایهگذاری ممکن است در مواردی با توجه به نوع و توان استارتآپ تغییر کند و سرمایهگذاری از همان ابتدا صورت پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: رایان ونچرزدر حال حاضر و در صنایع مختلف در حال مذاکره برای ایجاد این فضای کاری اشتراکی و مراکز نوآوری است و امیدواریم از این طریق بتوانیم مراکز نوآوری تخصصی ایجاد نموده و منابعی را هم از خارج از اکوسیستم نوآوری برای تزریق به استارتآپها جذب نماییم.
هنرکار خاطرنشان کرد: در حال حاضر با سه الی چهار مجموعه و شرکت سرمایهگذاری بورسی نیز در حال مذاکره هستیم و امید آن میرود که در سال جاری با یک یا دو مورد دیگر نیز به نتیجه برسیم.
وی درخصوص نقش تحریمهای بانکی بر روی پیشرفت پروژههایی نظیر کارمانا گفت: تحریمهای بانکی و علاوه بر آن شرایط نااطمینانی حاکم بر اقتصاد کشور در حال حاضر نه فقط بر روی پروژه ها و برنامه های حوزه نوآوری بلکه بر روی تمامی فعالیت های اقتصادی در همه بازارها تاثیرگذار بوده است در همین راستا فعالین همه بازارهای اقتصادی در کشور محتاط تر شده اند و سرمایه گذاران خطرپذیر نیز از این موضوع مستثنی نبوده اند.
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره رایان ونچرز تاکید کرد: تحریمها قطعا بر کسب و کارهای استارتآپی تاثیرگذارخواهند بود ولی تلاش همه فعالین حوزه نوآوری متکی بر این است که این تاثیر به کمترین حد ممکن برسد و سعی شود اکوسیستم همچنان جاری بوده و برای روزهایی که فضای اقتصادی بازتر و باثبات تر شود به بقای خود ادامه دهد.
هنرکار درباره نوسنات ارزی نیز گفت: نوسانات ارزی علاوه بر تاثیرگذاری بر روی تصمیمات سرمایهگذاران، بر روی عملکرد و رشد استارت آپها نیز نقش بسزایی خواهد داشت، چرا که زمانیکه ارز و بازارهای وابسته به آن به این شدت نوسان داشته باشند، استارتآپها نیز همانند همه کسب و کارها در مدیریت هزینه ها، مدیریت فروش و در مجموع مدیریت کسب و کارشان دچار مشکل خواهند شد، ولی رایان ونچرز این راه را با امید بر حل مسائل اقتصادی و حل چالشها با قوت ادامه خواهد داد.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام استارتآپها برای سرمایهگذاری مورد تاکید رایان ونچرز است گفت: استارت آپ های حوزه های فین تک، بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء مورد تمرکز ما هستند و طبق برنامه ریزی انجام شده از اواسط خردادماه کارمانا یک فراخوان سرمایهگذاری خواهد داشت و در آن از همه تیمها و ایدهها در این زمینه دعوت می شود تا در صورت علاقه از طریق کانال های ارتباطی ما در کارمانا با ما ارتباط گرفته و فرآیند و زمینه های همکاری با آنها مورد بررسی قرار بگیرد.
هنرکار درخصوص نقش سایتها و رسانههای تخصصی دراین زمینه و تولید محتوای رسانهای تاکید کرد: نقش رسانه در زمینه کسب و کارهای استارتآپی غیرقابل انکار بوده و تاکنون نیز به مجموع اکوسیستم کمک شایانی داشته است.
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره رایان ونچرز در پایان با اظهار امیدواری نسبت به فعالتر شدن رسانههای تخصصی در زمینه استارتآپها گفت: از آنجاییکه رسانه جزو لاینفک هر اکوسیستم است برای توسعه هر چه بیشتر فضای نوآوری در کشور نیازمند همکاری و یاری رسانهها هستیم.
مصاحبه توسط: سمانه فتح آبادی
لینک کوتاه: https://pardakhtebartar.ir/PBdcUqI